fbpx

Какво означава PERC технология?

Все по-често чуваме за така наречената PERC технология при фотоволтаичните панели. Преди време и BAUER въведе иновативния дизайн на клетките с PERC технологията в своята продуктова гама.

Това се определя като иновация, която позволява производството на силициеви клетки със значително по-висока ефективност. Ключова технология на тази иновация, която позволява тези класове с висока производителност за соларни модули и увеличаване на изходната мощност на кристалните клетки, е пасивирането на клетките отзад.


Как технологията PERC подобрява производителността на слънчевите клетки?

PERC (Pasivated Emitter Rear Cell) технологията се основава на промяна на производствения процес на задната част на клетката, което подобрява улавянето на светлината, падаща върху повърхността на клетката. Двулицевите соларни клетки се разработват от десетилетия и днес техният производствен процес може да се смята за един от най-усъвършенстваните за соларни модули.

Двулицевите клетки могат да генерират електроенергия не само от слънчевата светлина, попаднала върху предната им страна, но и от отразената светлина, падаща върху задната им страна. По този начин се увеличава цялостната производителност на модула чрез увеличаване на поглъщането на светлина от клетката. Падащата светлина се отразява в слънчевата клетка от диелектричен слой на гърба. По този начин отражението дава на фотоните “втори шанс“ да генерират електричество.

Какви са предимствата на PERC технологията за потребителите?

Клетките с PERC технология или модулите с PERC клетки предлагат по-висока целодневна енергийна мощност от модулите със стандартни клетки поради по-високата ефективност при различни дължини на вълната и увеличената възможност електроните да допринасят за производителността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *