fbpx

Фотоволтаични централи за домакинства с европейско финансиране

ВВТ Инженеринг е сред доставчиците, които предоставят услуги, свързани с проектиране и изграждане на фотоволтаични централи за домакинства с европейско финансиране.

Домакинствата у нас могат да получат средства по Националния план за възстановяване и устойчивост за изграждането на фотоволтаични системи за производство на ток за лично потребление, както и за системи за затопляне на вода чрез слънчева светлина. За изграждането на фотоволтаични системи до 10 kW, които може да бъдат комбинирани със системи за съхранение на енергия, максималният размер на безвъзмездното финансиране на домакинство се предвижда да е в размер до 15 000 лева.

В Плана за възстановяване и устойчивост е предвидена “Програма за финансиране на единични мерки за енергия от възобновяеми източници в еднофамилни и многофамилни сгради”. По нея се предвижда финансиране на мерки за използване на енергия от възобновяеми източници от домакинствата. Определеният общ бюджет по програмата е 240 милиона лева, като от тях 140 млн. лв. е безвъзмездното финансиране с пари от Европейския съюз, а 100 млн. лв. е националното публично и частно съфинансиране.

Допустимите крайни получатели по програмата са всички български граждани или чужденци със статут на постоянно пребиваващи в България, обитаващи собствена къща или собствен апартамент в многофамилна сграда.

ВВТ Инженеринг ЕООД е компания, специализирана в консултирането, проектирането,  изграждането и поддръжката на фотоволтаични централи. Екипът ни от специалисти изготвя индивидуални проекти, изцяло съобразени с желанията и възможностите на инвеститора. През 2022 година ВВТ Инженеринг изгради и пусна в експлоатация успешно фотоволтаични централи с мощност от над 2,5 MW.  Компанията реализира както множество проекти за индустрията, така и за битови потребители.

Компанията е един от основните вносители на фотоволтаични панели, инвертори и батерии на българския пазар. Всички продукти, които предлагаме притежават необходимите сертификати за качество, тествани са от световно доказани специализирани институции в сферата и притежават дългогодишна гаранция.

Квалифицираните ни проектанти и опитните техници в сферата, гарантират за качествено изпълнение на всяка една фотоволтаична централа. Като част от всеки един успешно реализиран проект, фирмата издава необходимите декларации и сертификати за качество с цел въвеждане в експлоатация и дава гаранция за извършения труд.

Сигурни в професионалните си компетенции се наложихме като лидер на пазара в тези области, а и до днес продължаваме да доказваме себе си като надеждни партньори и най-правилния избор на клиентите ни.

ЗАЯВКА ЗА ОФЕРТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *