fbpx

ФЕЦ Петрич – Оранжерия

30kW централа за собствени нужди, изградена върху ламаринен покрив на складова сграда част от Оранжерия за домати в гр. Петрич.

Документация към ЕРМ Запад и община Петрич беше водена от клиента. Проектът във всички необходими части беше предоставен от клиента.

Всички необходими компоненти за изграждането на централата бяха доставени от ВВТ Инженеринг. За конструкция е използвана висококачествената немска система Schletter за ламаринен покриви. Централата се състои от 66 броя фотоволтаични модули Bauer Solar с мощност 450W с 20 години продуктова гаранция и 3 броя хибриден инвертор Growatt SPH10000 с 10 години гаранция. За да се гарантира намалянето на сметките за електричество, както автономността и независимостта от външното електрозахранване към централата са инсталирани 12 бр. LiFePo4 батерии Growatt ARK 2.5L с общо инсталирана мощност 30kWh, като са разпределени по 10kWh към всеки инвертор. Батериите са с 10 годишна гаранция.

Цялостното изграждане на централата отне 4 работни дни. След изграждането на фотоволтаичната централа бяха издадени всички необходими декларации и сертификати за качество с цел въвеждане в експлоатация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *