fbpx

Д-р инж. Веселин Тодоров участва в международния проект FactCheck

На 25 и 26 януари по покана на Българска търговско-промишлена палата, д-р инж. Веселин Тодоров  взе участие в международния проект „FactCheck – Adapting quality of VET offer to the need of industry – manufacturing sector“ от името на Сдружение „Соларна Академия България“ в Краков, Полша.

Проект FactCheck е насочен към aдаптиране на професионалното образование и обучение към нуждите на пазара на труда и новите умения в контекста на Индустрия 4.0, и  насърчаването на дигитални инструменти в преподаването. Фокусът е представен върху две области: металообработване и електросектор. В изпълнението на проекта участват партньорски организации от Германия, Испания, България, Гърция и Полша.

Д-р инж. Веселин Тодоров – основател на ВВТ Инженеринг и председател на Сдружение „Соларна Академия България“ взе участие в събитието с презентация, която представя важността на професионалното обучение, свързано с изграждане и преквалифициране на специалисти в областта на зелената енергия. Той представи добри европейски примери, както и част от инициативите и добрите практики, които се реализират в България.