fbpx

Серията модули Q.PEAK DUO е призната за най-надеждна от PVEL

Серията модули Q.PEAK DUO на компанията Q CELLS  е оценена като най-добре представяща се в рейтинговата карта за надеждност на PV модулите за 2021 г., публикувана от PV Evolution Labs (PVEL).

PVEL е една от световно признатите лаборатории за тестване на надеждност и производителност в соларната индустрия. Като независима лаборатория, PVEL взема проби и тества соларни модули от водещи производители на соларни системи като част от своята програма за квалификация на продукти (PQP) и публикува годишната карта за надеждност на PV модули въз основа на тези резултати от теста.

Картата за оценка на надеждността на фотоволтаичния модул е ​​призната за едно от най-изчерпателните публично достъпни сравнения на надеждността и производителността на соларните модули, а титлата най-добър производител – присъдена на високопоставени компании – се счита в цялата индустрия за уважаван знак за качество и надеждност на продукта.

Слънчевите модули Q.PEAK DUO на Q CELLS са произведени с помощта на собствената технология Q.ANTUM на компанията, която се основава на усъвършенствана технология PERC.

За да осигурят високо качество и надеждност на продукта, всички продукти на Q.ANTUM са подкрепени от Hanwha Q CELLS Yield Security, включващи отлична Anti-PID (потенциално индуцирана деградация), Anti-LID (влошаване, предизвикано от светлина) и Anti-LeTID (леко и повишено влошаване, предизвикано от температура), както и Hot-Spot Protect за осигуряване на трайна производителност. Друга присъща характеристика на Q.ANTUM е технологията Tra.QTM, която е уникален процес на лазерна идентификация на Hanwha Q CELLS, който проследява и наблюдава всяка отделна клетка, произведена от компанията, за да се предпази от фалшифициране.

Освен това Hanwha Q CELLS наскоро стана първата компания, преминала програмата за сертифициране на TÜV Rheinland Quality Controlled PV (QCPV). Hanwha Q CELLS прие QCPV като официален стандарт за сертифициране на компанията, за да засили позицията си на водещ доставчик, подкрепен от схема за тестване, която е не само най-обширна, но е и единствената сертификация в цялата индустрия, която включва независими и произволни тестове на място от текущото производство, както и редовно тестване на материали.

Свържете се с нас ако имате нужда от повече информация или консултация, свързана с изграждането на фотоволтаични централи.