fbpx

ФЕЦ – Ран 2007

80kW централа за собствени нужди и продажба на излишната  електроенергия, изградена върху равен покрив на складова база в гр. София.

Документация към ЕРМ и Столична община беше водена от ВВТ Инженеринг. Проектът във всички необходими части е изготвен от ВВТ Инженеринг.

Централата е с южно разположение. Конструкцията е уникална и специално разработена, за да издържи на натоварването на фотоволтаичните модули, без да предизвиква допълнително затежняване. Конструкцията е проектирана и изработена от ВВТ Инженеринг, като тя се състои от ферми и специални пети, които лягат на основните колони на сградата.

Централата се състои от 148 броя фотоволтаични модули Bauer Solar с мощност 540W с 20 години продуктова гаранция и 1 брой инвертор Kostal PIKO CI 30kW и 1 брой инвертор Kostal PIKO CI 50kW с 5 години гаранция.

Цялостното изграждане на централата отне 20 работни дни. След изграждането на фотоволтаичната централа бяха издадени всички необходими декларации и сертификати за качество с цел въвеждане в експлоатация.