fbpx

В БТПП се проведе среща с иновативна българска компания

Веселин Тодоров, управител на компанията ВВТ Инженеринг, посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов.  Представена бе дейността на компанията в сферата на възобновяемите източници на енергия. Компанията се занимава с проектиране, внедряване, интегриране и управление на технологиите и ресурсите във ВЕИ сферата. 

По време на разговора бяха дискутирани проблемите пред сектора, като от страна на БТПП бе изразена готовност за бъдеща подкрепа при решаване на изискванията, поставени и от ЕС във връзка с възобновяемите източници на енергия за тяхното по-добро интегриране според световните стандарти и на българския пазар.

Потенциалът за растеж в следващите 10 години, продиктуван от европейските политики, засилва инвеститорския интерес в сферата. Експертите оценяват цената на енергия, произведена от алтернативни източници за собствени нужди, на по-ниска стойност в сравнение с конвенционално, централизираното производство на ядрени, газови или въглищни електроцентрали.

Инвестициите във ФтЕЦ за собствени нужди са включени във все повече бизнес планове на потребители от сектор индустрия и услуги.

Чрез стимули за битовите потребители за изкупуване на енергия, инвестицията във ФтЕЦ от 30kW се изплаща за период от 4 до 5 години.

Статията в ИНФОБИЗНЕС може да прочете тук

Aboutинж. Веселин Тодоров
Управител на ВВТ Инженеринг ЕООД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *