fbpx

ВВТ Инженеринг подкрепи изграждането на 36-метров светещ кръст в Нови хан

ВВТ Инженеринг подпомогна изграждането на 36-метровия православен кръст, който е направен в местността „Тушана” при село Нови хан, община Елин Пелин. Идеята за поставяне на символа на вярата е на кмета доц. Ивайло Симеонов.

На 17 септември 2022 г., когато Православната църква почита паметта на светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и София и отдава почит на добродетелите, които ни крепят – вярата, надеждата, любовта и мъдростта, с благословията на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, се състоя тържествено освещаване на кръста.

Освещаването беше извършено от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. След водосвета, Негово Преосвещенство поздрави и поръси за здраве и благословение всички присъстващи.

На събитието присъстваха кметът на Община Елин Пелин г-н Ивайло Симеонов, председателят на ОбС – Елин Пелин г-н Николай Плещов, зам.-кметовете г-жа Райничка Николова и г-н Георги Янакиев, общински съветници, кметове на други населени места, както и много боголюбиви християни.

Кръстът е изграден на площ от площ 2 дка, а до него ще бъде изграден параклис. Конструкцита се виджа от територията на цялата община, включително от пътуващите по автомагистрала „Тракия”. 

Екипът на ВВТ Инженеринг изгради безвъзмездно осветлението на кръста, за да се вижда и през тъмната част от денонощието.

Монтирани са 68 броя прожектори по 75W, които осветяват вътрешността на конструкцията. Прожекторите са монтирани на четирите страни във вътрешността на кръста, през 3 метра разстояние един от друг с шахматна подредба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *