fbpx
услуги

Мълниезащита

ВВТ Инженеринг

През 2020 година ВВТ Инженеринг ЕООД става партньор на компанията INDELEC в България. Ние сме основен и единствен дистрибутор за продуктите на INDELEC за българския пазар. Предлагаме високо качествени консултантски услуги в сферата на мълниезащитата, както и индивидуален подход към всеки един проект. Целта на ВВТ Инженеринг ЕООД е да гарантира правилното внедряване на продуктите на INDELEC от началото до края във всеки един проект.

Ние предлагаме цялостно решение, което включва:
Нашите партньори от Indelec постоянно инвестират в иновативни технологии. Последната тяхна иновация в сферата на мълниезащитата е иновативната технология OptiMax®

 Дейността на фирма INDELEC® – Франция в областта на мълниезащитата датира повече от 60 години. От 1986 година INDELEC® инвестира изключително в производството на мълниеприемници с изпреварващо действие /МИД/ с търговска марка PREVECTRON®. Това ангажира както фундаментални проучвания в областта на физичния феномен, така и интензивно развитие на продукта.

Най-новата серия PREVECTRON 3® осигурява максимална защита при директни попадения от мълнии. Същата се дължи на патентованата и внедрена за първи път иновативна технология OptiMax®.

 

OptiMax® е създадена от специалистите от Lightning Innovation and Research Institute LiRi. В основата на тази технология е неутрализирането на възникналите около мълниеприемника с изпреварващо действие електрически заряди преди появата на възходящ лидер. В последствие същият се развива в напълно контролирано електрическо поле, възникнало в заобикалящата мълниеприемника околна среда. Тази иновативна система намалява стандартните отклонения измерени във високоволтова лаборатория до 40%. Това води до по-надежден процес на образуване на възходящ лидер в реални условия на мълниеносна дейност и значително повишава надеждността на мълниезащита.

Как работи иновативната технология за мълниезащита OptiMax®

Действието на мълниеприемниците с изпреварващо действие PREVECTRON® се осъществява на четири етапа:

– Зареждане на йонизиращото устройство и OptiMax®модула чрез долните електроди използващи електрическото поле на околната среда, което при мълниеносна буря е от порядъка на няколко хиляди V/m. Това означава, че PREVECTRON® е напълно автономна система и не изисква външно захранване.

– Извършвайки динамична оценка на електрическото поле PREVECTRON 3®отчита появата на низходящите лидери. Внедрената иновативна система OptiMax® се активира за да неутрализира естествено възникналите електрически заряди в заобикалящата мълниепремника среда. Така PREVECTRON 3® е готов да действа в оптимални условия.

– Контролиране на йонизационния процес. Околното електрическо поле се повишава бързо при появата на низходящ лидер. PREVECTRON 3®реагира в момента на предстоящата мълния като предизвиква йонизация чрез появата на искра между горните електроди и централния прът.

– Изпреварващо образуване на възходящ лидер. Контролираната йонизация и новата технология OptiMax®са гаранция за поява на изпреварващ възходящ лидер. Така PREVECTRON 3® става преференциалната точка на мълниеносния удар като дава максимална защита на сградата, която защитава.

Имате нужда от съдействие? Свържете се с нас +359 876 222 686

други услуги

предлагани от ВВТ Инженеринг